Свято для мам – і діти радіють

Навчальний рік в БАТІ добігає кінця. Ось-ось сесія. У такі сповнені хвилювання дні так хочеться свята. Студенти групи ЕоСп-11М не виняток. А хто влаштує їм та їх матерям приємне дозвілля? Звичайно, час попрацювати куратору. Ідея провести спільний з батьками і студентами вечір відпочинку з’явилася вже давно, а День матері – прекрасна нагода реалізувати задумане.

Бартків Ліля і Шипула Юля виконують пісню про маму

17 травня в групі ЕоСп-11М підрозділу «Підготовка молодших спеціалістів» БАТІ були проведені батьківські збори і відкрита виховна година-конкурс «Нумо, дівчата!», присвячена Дню матері, що святкують у другу неділю травня.

Дівчата групи організували дві команди (за спеціальностями) – «Господині екологічної кухні» і «Садово-паркові дзвіночки».

«Садово-паркові дзвіночки»

Захід розпочався теплими словами привітання зі святом матерів, бабусь і сестричок, що зібралися в конференц-залі БАТІ. Квіти і подарунки підняли настрій усім. Святковий настрій передався і членам журі, якими стали: мама Ізраіла Тараса (все-таки треба опанувати роль майбутньої свекрухи!), бабуся Бевх Марійки (найстарша господиня в залі), викладачі підрозділу Ціпліцька М.Т., Брилінський С.М., Жеребецький С.В. Також були присутні завідувач підрозділу Рапіцький Т.І., викладачі П’єнтак Г.І., Жеребецька О.М., Процик Г.В., Бойко О.І.

Робота кипить

Дівчата проявили всі свої таланти. Перший кулінарний конкурс – приготування салату «Олів’є». Скуштувати страву вдалося всім, не тільки журі. Не бракувало ні перцю, ні солі, ні жартів. А далі дівчата накривали на стіл, складали квіткові композиції, співали, танцювали, пришивали ґудзики, а після прибирання й білизну розвішували. Майстерності й вправності не бракувало. Мами були в захопленні від дитячої старанності й артистизму. Вимогливі судді довго сперечалися, виставляючи бали.

Журі дегустує салат

Година минула швидко, «Садово-паркові дзвіночки» з мінімальною різницею вирвали медалі «Переможець». Але ніхто не залишився без нагород, навіть хлопці з групи підтримки. Після того, як команди привітали одна одну, діти знову стали групою ЕоСп-11М і атрибути команд (салатові бантики і фіолетові емблеми) вже не актуальні. Ми ж все-таки одна сімя. Несподіваними для мамів і викладачів стали сльози на очах у дівчат. Жеребецька О.М. поцікавилася: «Ви плачете, бо програли?» а дівчати відповіли: «Ні, це від радості». Хочеться, щоб на очах у наших студентів зявлялися тільки сльози  щастя, а батьки говорили викладачам БАТІ слова вдячності не лише за приємне свято для мам і дітей, а щодня.

Господині екологічної кухні

Звичайно, приємно усвідомити, що твої старання дали результат: діти (хоч знали, що будуть висварені за низькі оцінки) посміхаючись йшли поряд з матерями додому і ділилися свіжими враженнями та емоціями.


Оксана Зборівська,

куратор групи ЕоСп-11М ВП НУБіП України «БАТІ»

У ритмі вальсу Денис Дворський і Наталя Огниста